Διακήρυξη για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της Τουρκικής Εισβολής

Σαράντα οκτώ χρόνια από το διπλό έγκλημα του ξενοκίνητου, προδοτικού πραξικοπήματος της παράνομης ΕΟΚΑ Β' και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και η Κύπρος εξακολουθεί να είναι ημικατεχόμενη ενώ η Τουρκία συνεχίζει την άκρως εχθρική πολιτική της έναντι των Ελλήνων της Κύπρου.

Η Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αποτρόπαια τουρκική εισβολή, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την κατάληψη μεγάλου μέρους της πατρίδας μας ενώ παράλληλα προκάλεσε μια ασύλληπτου μεγέθους τραγωδία με χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και άλλων αποτρόπαιων εγκλημάτων του τουρκικού στρατού και όχι μόνο κατά των Ελλήνων της Κύπρου.

Μισό σχεδόν αιώνα μετά και η πατρίδα μας παραμένει υπό κατοχή με όλες τις συνέπιες που αυτό συνεπάγεται. Οι προσπάθειες για μια δίκαιη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας προσκρούει στην τουρκική πολιτική τρομοκρατίας που ασκεί η τουρκική κυβέρνηση κατά ενός κράτους μέλους της ΕΕ. Δυστυχώς οι προοπτικές μιας δίκαιης λύσης, αυτή την στιγμή τουλάχιστον φαντάζουν πολύ απομακρυσμένες, παρόλα αυτά όμως πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη λύση ή οποία θα εξασφαλίζει ασφάλεια και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου.      

Καλούμε όλα τα μέλη να δώσουν μαζικά το παρόν τους σε όλες της εκδηλώσεις καταδίκης των μαύρων επετείων του καλοκαιριού του 1974 ώστε να μείνει ζωντανή ή ελπίδα και η προσδοκία για μια οριστική, δίκαιη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος.

Λογοδοσία ΚΔΣ για τη χρονιά 2021-2022

Η Λογοδοσία διαβάστηκε στην Παγκύπρια Τακτική Συνέλευση από τον Πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ.  Πατήστε εδώ για να την διάβάσετε.

Εκδήλωση για τους Aφυπηρετούντες Συναδέλφους

Η Εκδήλωση έγινε στις 23/06/2022 και ήταν αφιερωμένη στα μέλη της Οργάνωσής μας που αφυπηρέτησαν κατά τις σχολικές χρονιές 2019 – 2020 , 2020-2021 ( Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν τιμήθηκαν) και της σχολικής χρονιάς 2021-2022.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης στην ομιλία του ανάφερε :

Αγαπητοί φίλοι,

Η σημερινή εκδήλωση προς τιμή σας είναι η ελάχιστη προσφορά που θα μπορούσαμε να ανταποδώσουμε προσμετρώντας το τεράστιο έργο που επιτελέσατε στη μακρόχρονη υπηρεσία σας στην Τεχνική Εκπαίδευση του τόπου μας. Υπηρετήσατε με ζήλο, αξιοπρέπεια και ευσυνειδησία την Παιδεία μας. Διαπλάσατε χαρακτήρες και εμπνεύσατε αξίες στους νέους μας.

Να είστε βέβαιοι ότι επιτελέσατε στο ακέραιο το καθήκον σας. Εύχομαι οι συνεχιστές του έργου σας να φανούν αντάξιοι της προσφοράς σας και ν΄ ανταποκριθούν με τον ίδιο ζήλο, τη σύνεση και την αποτελεσματικότητα στα κελεύσματα της εποχής μας.

Θα ήθελα από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε και να σας ευχηθώ κάθε ευτυχία στον καινούργιο κύκλο ζωής σας και να είστε πάντα δημιουργικοί.

                                                                                                       
Τέλος, στην εκδήλωση κρατήθηκε μονόλεπτη σιγή εις μνήμη των συναδέλφων που έφυγαν από την ζωή .

Παραχώρηση Προσφορών ΕΚΟ για τα μέλη της ΟΛΤΕΚ

Αγαπητά μέλη,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια του εκπτωτικού προγράμματος της Οργάνωσης μας, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΚΟ. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει την επιστροφή μετρητών σε καύσιμα ή/και άλλα προϊόντα της επιλογής σας, από όλα τα πρατήρια της ΕΚΟ Παγκύπρια.

Η επιστροφή θα είναι ανάλογη της κατανάλωσης καυσίμων σε οχήματα δικά σας ή της οικογένειας σας όπως επίσης και για το πετρέλαιο και υγραέριο θέρμανσης.

Η μέγιστη επιστροφή είναι 4σέντ ανά λίτρο καυσίμου, το οποίο θα σας καταβληθεί για φέτος τον Ιούνιο του 2023.

Η μόνη ενέργεια που θα πρέπει να κάνουν τα μέλη μας, είναι να κατεβάσουν την εφαρμογή ΕΚΟ smiles και να δηλώσουν το ΠΜΠ τους στο σημείο που αναγράφει μοναδική ταυτότητα προγράμματος. Επίσης κάθε φορά που επισκέπτονται ένα πρατήριο ΕΚΟ για αγορά καυσίμων θα πρέπει να δίνουν τον αριθμό τηλεφώνου τους για να πιστώνεται ο λογαριασμός τους ΕΚΟ smiles.

Στην περίπτωση που η οθόνη του κινητού σας είναι διαφορετική από τις οδηγίες θα πρέπει να κάνετε ενημέρωση της εφαρμογής EKO smiles. Οδηγίες επισυνάπτονται.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΚΔΣ ΟΛΤΕΚ

Τιμητική Εκδήλωση για Αφυπηρετούντες Συναδέλφους μέλη της ΟΛΤΕΚ

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/ισσες,

Το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή των αφυπηρετούντων συναδέλφων μελών της Οργάνωσής μας, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, στο εστιατόριο «Thalassa - Ανδρέας και Μελανή» στην ακτή του Κυβερνήτη, η ώρα 7:30 μ.μ., με κόστος €25 τo άτομο (φαγητό και ποτό).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει δείπνο και απονομή τιμητικών πλακετών στους τιμωμένους συναδέλφους που αφυπηρέτησαν κατά την σχολική χρονιά 2019-2020, 2020-2021 και 2021-2022, σε ένδειξη εκτίμησης για την προσφορά τους προς τη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτισης του τόπου μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες να παρευρεθούν στην εκδήλωση εκφράζοντας έτσι την αγάπη και την εκτίμησή τους προς τους συναδέλφους μας.

Για σκοπούς καλύτερης οργάνωσης της εκδήλωσης καλούμε τους συνάδελφους που επιθυμούν να παρευρεθούν όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με το Γραφείο της ΟΛΤΕΚ από τις 8:30 - 15:30 μέχρι τις 16/6/2022.

Οι αφυπηρετούντες συνάδελφοι, μέλη της ΟΛΤΕΚ, που θα τιμηθούν φέτος επισυνάπτονται σε ξεχωριστό κατάλογο με αλφαβητική σειρά.

Αφυπηρετούντες /Αφυπηρετήσαντες συνάδελφοι, μέλη της ΟΛΤΕΚ - 2020-2021-2022
1 ΑΔΑΜΟΥ ΚΛΕΑΝΘΗΣ 25 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΤΣΑ
2 ΑΪΦΩΤΙΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ 26 ΠΑΠΑΔΙΑ - ΓΙΩΡΓΑΛΛΗ ΣΟΥΛΑ
3 ΒΑΣΙΛΟΥΔΗ ΕΥΓΕΝΙΑ 27 ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΛΟΥΚΑΣ
4 ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ 28 ΠΑΠΟΥΤΣΟΣ ΠΑΡΙΣ    
5 ΓΙΑΝΝΑΚΑ ΡΟΥΛΑ 29 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ +
6 ΓΙΑΣΚΟΥΡΗΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ 30 ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΥΛΟΣ  
7 ΓΙΟΥΦΚΑ - ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ 31 ΠΑΧΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 32 ΠΕΛΑΒΑΣ ΝΙΚΟΣ +
9 ΔΥΣΠΥΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 33 ΠΕΤΡΟΥ - ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
10 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ + 34 ΠΗΛΑΒΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ
11 ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ 35 ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ
12 ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΝΔΡΕΑΣ 36 ΣΙΕΪΤΤΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
13 ΚΑΝΙΚΛΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ 37 ΣΚΟΥΦΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
14 ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ + 38 ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  
15 ΚΟΥΖΑΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ 39 ΤΖΥΡΚΑΛΛΗ ΕΛΕΝΑ
16 ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ANNA         40 ΤΟΥΜΑΖΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
17 ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΔΑΦΝΗΣ 41 ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  
18 ΛΙΑΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ     42 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
19 ΛΟΥΚΑΐΔΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 43 ΧΑΤΖΗΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ
20 ΜΗΛΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ 44 ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
21 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ 45 ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
22 ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ 46 ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗΣ ΣΩΤΟΣ
23 ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ 47 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ
24 ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΣΑΛΩΜΗ 48 ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Τοποθέτηση ΟΛΤΕΚ στη Βουλή ημερομηνίας 25/05/2022 για το θέμα των Συναδέλφων αορίστου χρόνου

Ως Οργάνωση Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης Κύπρου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση, αλλά και για το ότι μας δίνετε το δικαίωμα να καταθέσουμε τις θέσεις μας σε αυτό το σοβαρό θέμα.

Όπως γνωρίζετε η Τεχνική Εκπαίδευση στην Κύπρο παρουσιάζει αρκετές ιδιομορφίες, τις ο οποίες θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπόψιν στην συζήτηση του εν λόγω θέματος. Οι ιδιομορφίες αυτές είναι:

1. Μικρός αριθμός τεχνικών σχολών (14) διάσπαρτες σε όλη την Κύπρο από την Πόλη Χρυσοχούς μέχρι το Αυγόρου. Αυτό συνεπάγεται για παράδειγμα συνάδελφοι από την επαρχία Αμμοχώστου να καλούνται για έκτακτο διορισμό στην επαρχία Πάφου.

2. Οι κατάλογοι Διοριστέων για την κάθε ειδικότητα στελεχώνονται από μικρό αριθμό υποψηφίων. Για παράδειγμα τα τελευταία χρόνια λόγω και της πανδημίας ήταν πρακτικά αδύνατον σε αρκετές των ειδικοτήτων μας να τοποθετούνται αντικαταστάτες, ειδικά για μικρά χρονικά διαστήματα, αφού οι πλείστοι των συναδέλφων που βρίσκονται στους καταλόγους Διοριστέων είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες στον ιδιωτικό τομέα ή σε ημικρατικούς οργανισμούς και έτσι δεν αποδέχονταν.

3. Οι Τεχνικές Σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης είναι ή θα πρέπει να είναι ο κύριος τροφοδότης της Κυπριακής αγοράς εργασίας, με εργατικό δυναμικό και τεχνίτες, όπου σήμερα παρουσιάζεται μεγάλη ζήτηση. Για αυτό και αυτές οι θέσεις είναι υψηλά αμειβόμενες. Άρα ο συγκεκριμένος νόμος θα πρέπει να λειτουργήσει ως κίνητρο για να βοηθήσει να στελεχωθούν τα σχολεία μας με καταξιωμένους συναδέλφους που θα συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά και στην αύξηση των μαθητών μας.

Πάγια θέση μας ήταν ότι με την κατάργηση των καταλόγων Διοριστέων θα πρέπει οι συνάδελφοι Εκπαιδευτές που υπηρετούν στις Τεχνικές σχολές να μονιμοποιηθούν όλοι ανεξαιρέτως, άσχετα με ποια ιδιότητα υπηρετούν ( αν είναι αορίστου ή συμβασιούχοι). Αντιλαμβάνεστε ότι όποιος συνάδελφος αποδεχθεί διορισμό, αυτό σημαίνει ότι θα παραιτηθεί από την θέση που κατέχει στον ιδιωτικό τομέα, άρα θα πρέπει να είναι σίγουρος για το μέλλον του, διαφορετικά δεν θα το πράξει. Ήδη σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο όταν κάποιοι από τους υποψηφίους κληθούν να υπηρετήσουν με την ιδιότητα του συμβασιούχου να μην αποδέχονται και να φτάνουμε στο σημείο αρκετές φορές να εξαντλούνται οι κατάλογοι και να μην αποδέχεται κανένας να διοριστεί, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές. Αυτό συνεπάγεται ότι σε αρκετές των περιπτώσεων η στελέχωση των Τεχνικών Σχολών καθυστερεί δραματικά με ότι αυτό συνεπάγεται. Φανταστείτε πόσο μάλλον όταν θα γνωρίζουν ότι αν αποδεχτούν θα μείνουν άνεργοι σε λίγα χρόνια που θα καταργηθούν ο κατάλογος Διοριστέων.

Θέση μας είναι ότι για να μπορέσουμε να έχουμε στην διάθεση μας καταξιωμένους επαγγελματίες που θα διδάξουν τις μελλοντικές γενιές θα πρέπει να τους εξασφαλίσουμε την σιγουριά για το μέλλον. Διαφορετικά η κατάργηση των καταλόγων θα λειτουργήσει ενάντια της Τεχνικής Εκπαίδευσης και της ποιότητας της που επιβάλλεται να παρέχουμε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕΜΑΖΙ ΜΑΣ

Location Χρυσάνθου Μυλωνά 7
2014 Στρόβολος, Κύπρος
Phone+(357) 22 499127
Phone+(357) 22 499156
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Skype http://skype.com/yourskypename

ΩΡΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δευτέρα8:30 π.μ. - 15:30 μ.μ.
Τρίτη8:30 π.μ. - 15:30 μ.μ.
Τετάρτη8:30 π.μ. - 15:30 μ.μ.
Πέμπτη8:30 π.μ. - 15:30 μ.μ.
Παρασκευή8:30 π.μ. - 15:30 μ.μ.
ΣάββατοΚΛΕΙΣΤΑ
ΚυριακήΚΛΕΙΣΤΑ