Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΣΑΚ

Οι Οργανώσεις ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ και ΣΑΚ που συνήλθαν σήμερα σε κοινή σύσκεψη, εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία τους για την παρατεινόμενη καθυστέρηση στην επίλυση του συνταξιοδοτικού προβλήματος που απασχολεί εδώ και 10 χρόνια χιλιάδες εργαζόμενους στην κρατική υπηρεσία, τη στιγμή που αρκετοί από αυτούς αφυπηρέτησαν ή βρίσκονται στα όρια της αφυπηρέτησης και συνεχίζουν να παραμένουν ανασφάλιστοι.

Οι Οργανώσεις, ομόφωνα, επανατονίζουν την κοινή θέση τους ότι όλοι οι ανασφάλιστοι κρατικοί υπάλληλοι (μόνιμοι, εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι/έκτακτοι εκπαιδευτικοί, ειδικοί αστυνομικοί και εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας) επιβάλλεται να ενταχθούν αναδρομικά στο κρατικό επαγγελματικό σχέδιο σύνταξης και θεωρούν ότι η ρύθμιση αυτή αποτελεί την πιο εφικτή, ορθολογική και δίκαιη λύση.

Ενόψει των πιο πάνω οι Οργανώσεις καλούν την Εργοδοτική Πλευρά όπως μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2021 καταθέσει τις συγκεκριμένες προτάσεις της για οριστική επίλυση του χρονίζοντος αυτού ζητήματος και ανακοινώνουν ότι θα συνέλθουν εκ νέου στις 11 Φεβρουαρίου 2021 για αξιολόγηση της κατάστασης και λήψη των επιβαλλόμενων αποφάσεων ανάλογα με τις εξελίξεις.

Αντίδραση ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ και Σύνδεσμος Αστυνομίας

Οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Κρατικού Τομέα ΠΑΣΥΔΥ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ και Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου σε κοινή σύσκεψή τους για την εξέταση ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος ασχολήθηκαν και με τις χθεσινές δηλώσεις της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) για περικοπές των μισθών των υπαλλήλων του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
Οι Οργανώσεις εκφράζοντας την έντονη απαρέσκειά τους για τις σχετικές αναφορές της ΟΕΒ υπογραμμίζουν ότι η Εργοδοτική Οργάνωση οφείλει να συνειδητοποιήσει άμεσα ότι δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως ο μόνος εκφραστής και ρυθμιστής των κοινωνικο-οικονομικών πραγμάτων και εξελίξεων στον τόπο μας και προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να αποδεχτούν οποιεσδήποτε σκέψεις για νέες μονομερείς και στοχευμένες αποκοπές εναντίον των συμφερόντων και δικαιωμάτων των μελών τους, κρατικών υπαλλήλων. Όπως διαφαίνεται, η ΟΕΒ επιμελώς και σκόπιμα παραβλέπει το γεγονός ότι οι αποκοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των κρατικών υπαλλήλων ακόμη συνεχίζονται.
Συνεπώς οι Οργανώσεις επισημαίνουν ότι τα ζητήματα αυτά ανήκουν στη δικαιοδοσία και αρμοδιότητα της κυπριακής πολιτείας και θα πρέπει εάν και όταν αποφασίζονται να συζητούνται εξαντλητικά στα πλαίσια των θεσμοθετημένων μηχανισμών διαβούλευσης με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Περαιτέρω, οι Οργανώσεις επιθυμούν ιδιαίτερα να κακίσουν το γεγονός ότι οι προσφιλείς εμμονές και τακτικές της ΟΕΒ να προσφεύγει σε εύηχα συνθήματα ενάντια σε ζωτικά συμφέροντα των κρατικών υπαλλήλων συνεχίζονται σε μια κρίσιμη για την πανδημία καμπή και με τους επαγγελματίες υγείας, αστυνομικούς, πυροσβέστες και πολλές άλλες κατηγορίες κρατικών εργαζομένων να έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους σε μια αγωνιώδη προσπάθεια για την αντίστροφη μέτρηση και την επάνοδο στην κανονικότητα.
Και ασφαλώς οι πρακτικές αυτές καθόλου δεν ξενίζουν τις Οργανώσεις, αφού η ΟΕΒ επιδιώκοντας την εξυπηρέτηση των δικών της αποκλειστικά συμφερόντων επιχειρεί με την πολιτική του διαίρει και βασίλευε να δυναμιτίσει το κλίμα ανάμεσα στους υπαλλήλους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και να αποδυναμώσει τις μεσαίες τάξεις των εργαζομένων, για να μπορεί στη συνέχεια να συνθλίψει ακόμα περισσότερο και τους χαμηλά αμειβόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Καταλήγοντας οι Οργανώσεις καλούν την ΟΕΒ να απαγκιστρωθεί επιτέλους από τις εμμονές και τις άκαιρες μονολιθικές απόψεις της που στην προκειμένη περίπτωση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ένα φαύλο κύκλο οικονομικής ύφεσης και μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και εποικοδομητικού διαλόγου με την κυβέρνηση και τις συντεχνίες των εργαζομένων να συμβάλουν στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, προς όφελος του γενικότερου κοινωνικού συνόλου.

Επαναλειτουργία Σχολείων με την Νέα Χρονιά

Σας ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρόνια, σε εσάς και στις οικογένειες σας.
Να ευχηθούμε για μια ακόμη φορά, όπως η νέα χρονιά φέρει επιτέλους την πολυπόθητη ελευθερία στον τόπο μας από τον βάρβαρο κατακτητή και επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους.

Μπήκαμε στο 2021 και ελπίζουμε όπως η πανδημία που μαστίζει την υφήλιο σύντομα να αντιμετωπιστεί, έτσι ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας σε όλους τους τομείς.
Δυστυχώς η νέα χρόνια, μας βρίσκει αντιμέτωπους με νέο κύμα της πανδημίας, που εκδηλώνεται με ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και θανάτων.
Πάνω απ’ όλα προέχει η υγεία όλων μας, για αυτό σας καλούμε όπως τηρούνται πιστά όλα τα υγειονομικά μέτρα έτσι ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις.

Βάσει της τελευταίας οδηγίας του ΥΠΠΑΝ στα σχολεία δικαιούνται να μην μεταβαίνουν οι συνάδελφοι οι οποίοι έχουν παιδιά μέχρι 14 ετών τα οποία χρίζουν φροντίδας και επίβλεψης.
Οι συνάδελφοι οι οποίοι θα παραμείνουν στο σπίτι θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Θέση της Οργάνωσής μας, όπως έχει διατυπωθεί αρκετές φορές είναι ότι οι μετακινήσεις όλων των εκπαιδευτικών και γενικά όλου του πληθυσμού πρέπει να μειωθούν δραστικά και να γίνονται εκεί όπου είναι απαραίτητο.
Στα σχολεία πρέπει να μεταβαίνουν τα άτομα τα οποία είναι απαραίτητα για την ομαλή λειτουργία της κάθε σχολικής μονάδας και οι υπόλοιποι συνάδελφοι να εργάζονται εξ αποστάσεως.
Εν όψει των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν σύντομα, αναμένουμε ότι θα συμπεριληφθεί και αυτή η εισήγησή μας.

Για μια ακόμη φόρα σας καλούμε όπως τηρηθούν ευλαβικά από όλους τα νέα μέτρα για να γυρίσουμε το συντομότερο δυνατό μια νέα σελίδα στην ζωή μας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

ΚΔΣ ΟΛΤΕΚ

Παγκύπρια Τακτική Γενική Συνέλευση ΟΛΤΕΚ

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΚ, ανακοινώνει προς όλα τα μέλη της Οργάνωσης ότι η Παγκύπρια Τακτική Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 η ώρα 5:00 μ.μ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Thalassa» στο κέντρο «Ανδρέας και Μελανή» στην Ακτή του Κυβερνήτη (Governors Beach) με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

1.    Λογοδοσία του ΚΔΣ για τα πεπραγμένα του χρόνου που πέρασε από τoν Πρόεδρο της Οργάνωσης

2.    Οικονομική έκθεση του προηγούμενου χρόνου από το Γενικό Ταμία της Οργάνωσης, μαζί με τη σχετική έκθεση του Ελεγκτή

3.    Θέματα που υποβλήθηκαν κανονικά από τα μέλη

4.    Διάφορα.

                      Για το ΚΔΣ της ΟΛΤΕΚ

                                                                                                                         

                                                                                                               

                        Παναγιώτης Λυσάδρου                             Λένος Λοΐζου

                        Πρόεδρος                                                      Γ. Γραμματέας

Σημείωση:

Μέλη που επιθυμούν να υποβάλουν θέματα για συζήτηση στην Παγκύπρια Τακτική Γενική Συνέλευση πρέπει να τα υποβάλουν γραπτώς στο Γενικό Γραμματέα του Κ.Δ.Σ, το αργότερο μέχρι τις 11/11/2020, δηλαδή οκτώ (8) μέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Συνέλευσης.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Οργάνωσής μας, μετά από παρέλευση μισής ώρας, όσα μέλη παρευρεθούν στη Συνέλευση αποτελούν απαρτία.

Κοιν.: - Μέλη του Κ.Δ.Σ. ΟΛΤΕΚ

           - Επιτροπές Γραφείων ΟΛΤΕΚ

           - ΥΠΠΑΝ

            - ΜΜΕ

Τακτική συνέλευση Γραφείου Λευκωσίας-Μόρφου-Ξερού

Πληροφορούνται τα μέλη της ΟΛΤΕΚ του Γραφείου Λευκωσίας-Μόρφου-Ξερού ότι η Τακτική Συνέλευση του Γραφείου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 5:00 μ.μ. στην Α΄ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

1.   Λογοδοσία από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γραφείου για τα πεπραγμένα του χρόνου που πέρασε

2.   Θέματα που υποβλήθηκαν κανονικά από τα μέλη

3.   Διάφορα

Για την Επιτροπή Γραφείου Λευκωσίας-Μόρφου-Ξερού

                          Πάνος Ζαχαρία                                                Αλέκος Αλεξάνδρου

                          (Πρόεδρος)                                                     (Γραμματέας)

Σημείωση:

Μέλη που επιθυμούν να υποβάλουν θέματα για συζήτηση στη Τακτική Συνέλευση, πρέπει να τα υποβάλουν γραπτώς στο Γραμματέα του Γραφείου το αργότερο οκτώ (8) μέρες πριν (3/11/2020) από την ημερομηνία διεξαγωγής της Συνέλευσης.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Οργάνωσής μας, μετά από παρέλευση μισής ώρας, όσα μέλη παρευρεθούν στην Τακτική Συνέλευση αποτελούν απαρτία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕΜΑΖΙ ΜΑΣ

Location Χρυσάνθου Μυλωνά 7
2014 Στρόβολος, Κύπρος
Phone+(357) 22 499127
Phone+(357) 22 499156
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Skype http://skype.com/yourskypename

ΩΡΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δευτέρα8:00πμ - 14:00μμ
Τρίτη8:00πμ - 14:00μμ
Τετάρτη8:00πμ - 14:00μμ
Πέμπτη8:00πμ - 14:00μμ
Παρασκευή8:00πμ - 14:00μμ
ΣάββατοΚΛΕΙΣΤΑ
ΚυριακήΚΛΕΙΣΤΑ