Ανακοίνωση Παγκύπριας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης - 20.06.2022

Το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΤΕΚ, ανακοινώνει προς όλα τα μέλη της Οργάνωσης ότι η Παγκύπρια Τακτική Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, η ώρα 5:30 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Thalassa», στο κέντρο «Ανδρέας και Μελανή» στην Ακτή του Κυβερνήτη (Governors Beach) με την ακόλουθη ημερήσια διάταξη:

1. Λογοδοσία του ΚΔΣ για τα πεπραγμένα του χρόνου που πέρασε από τoν Πρόεδρο της Οργάνωσης

2. Οικονομική έκθεση του προηγούμενου χρόνου από το Γενικό Ταμία της Οργάνωσης, μαζί με τη σχετική έκθεση του Ελεγκτή

3. Θέματα που υποβλήθηκαν κανονικά από τα μέλη

4. Διάφορα.

Σημείωση:

Μέλη που επιθυμούν να υποβάλουν θέματα για συζήτηση στην Παγκύπρια Τακτική Γενική Συνέλευση πρέπει να τα υποβάλουν γραπτώς στο Γενικό Γραμματέα του Κ.Δ.Σ, το αργότερο μέχρι τις 12/6/2022, δηλαδή οκτώ (8) μέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής της Συνέλευσης.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Οργάνωσής μας, μετά από παρέλευση μισής ώρας, όσα μέλη παρευρεθούν στη Συνέλευση αποτελούν απαρτία.

19 Μαΐου 2022

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ-2022

Μπορείτε να διαβάσετε το Καταστατικό της ΟΛΤΕΚ όπως αυτό τροποποιήθηκε μετά την ψήφιση των Καταστατικών Αλλαγών στις 17/2/2022, κάνοντας κλίκ εδώ

Νομοσχέδιο Επαγγελματικών Οφελημάτων - 2022

Μπορείτε να διαβάσετε το Νομοσχέδιο που προβλέπει για το Επαγγελματικό Σχέδιο Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων των υπαλλήλων της κρατικής υπηρεσίας και του ευρύτερου δημόσιου τομέα περιλαμβανομένων και των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης (διαταξεις γενικης εφαρμογης) το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 19/5/22, κάνοντας κλικ εδώ.

Παγκύπριο Βραβείο καλύτερης κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Ιδέας στην ΤΕΣΕΚ Αγίου Λαζάρου

Παγκύπριο Βραβείο καλύτερης κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Ιδέας στην ΤΕΣΕΚ Αγίου Λαζάρου

Η Τεχνική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Λαζάρου», στα πλαίσια του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Περιβαλλοντικής Ιδέας, «Ιδεοδρόμιο  2021-2022», κατέκτησε το πρώτο βραβείο ανάμεσα στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές στην κατηγορία  της «Καλύτερης Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής Ιδέας. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και το κέντρο Επιχειρηματικότητας CEDAR. Την προσπάθεια υποστήριξαν, επίσης, το πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, οι εταιρίες KPMG Cyprus και Gravity, και το Ερευνητικό και εκπαιδευτικό Κέντρο Synthesis.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθήτριες της ειδικότητας Διακοσμητικής της ΤΕΣΕΚ Αγίου Λαζάρου, Χριστίνα Χαραλάμπους, Λουκία Ηλία, Χριστίνα Ταλεπύρου  και Αλιόνα Λογκάτσοβα. Την καθοδήγηση της ομάδας είχαν οι εκπαιδεύτριες της ειδικότητας Διακοσμητικής Αντιγόνη Πισκόπου και Άντρη Κολοκοτρώνη.

Η καινοτόμος ιδέα αφορά μια γλάστρα, η οποία φυτεύεται μαζί με το φυτό στο έδαφος και λειτουργεί σαν λίπασμα! Τα μέλη της ομάδας, Ad Naturam (Επιστροφή στη Φύση), που ξεκίνησαν την έρευνά τους πριν δύο περίπου μήνες, αποφάσισαν εξαρχής να εστιάσουν στην περιβαλλοντική καινοτομία. Ως στόχος τέθηκε η αντικατάσταση τις πλαστικής γλάστρας των φυτών που μεταφυτεύονται από ένα προϊόν καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας οικολογικά υλικά, δημιούργησαν μια νέου τύπου γλάστρα, η οποία θα φυτεύεται μαζί με το φυτό στο έδαφος. Η χρήση των υλικών για την δημιουργία του εν λόγω προϊόντος, όχι μόνο προστατεύει το περιβάλλον, αλλά επιτρέπει και στις θρεπτικές ουσίες που είναι χρήσιμες για τα φυτά να επιστρέφουν στο έδαφος.

Το πρόγραμμα «Ιδεοδρόμιο» έδωσε την ευκαιρία στις μαθήτριες και στους μαθητές να μελετήσουν διάφορες ιδέες, να συνεργαστούν μεταξύ τους, να κάνουν καταμερισμό εργασίας, αλλά πάνω από όλα, να βιώσουν μια νέα εμπειρία, ώστε να σκέφτονται πιο σφαιρικά και δημιουργικά, έξω από τα συνήθη όρια. Δεν αποτελεί, εξάλλου, τυχαία επιλογή το σλόγκαν της ομάδας, “THINK OUTSIDE THE POT“!

Η Τεχνική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Λαζάρου Λάρνακας, η οποία ενθαρρύνει πάντοτε τις ρηξικέλευθες ιδέες της νέας γενιάς, εκφράζει την ικανοποίηση και την εκτίμησή της προς τους μαθητές της, που εργάστηκαν στον προσωπικό τους χρόνο, αποδείχτηκαν παραγωγικοί και τίμησαν με τη βράβευσή τους, τόσο τους εαυτούς όσο και το Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, όπου φοιτούν.

Επέτειος του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα 1955-59

Ο ελληνισμός της Κύπρου κάθε χρόνο την 1ηΑπριλίου, τιμά την εθνική επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ εναντίον των Άγγλων αποικιοκρατών.

Την 1ηΑπριλίου 1955, οι ελληνοκύπριοι ξεσηκώθηκαν για να αποτινάξουν τον βρετανικό ζυγό και να ενώσουν τη Κύπρο με τη μητέρα Ελλάδα. Ο αγώνας αυτός διήρκησε από το 1955 έως το 1959 και έληξε με τις «Συμφωνίες Λονδίνου – Ζυρίχης», με τις οποίες η Κύπρος ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος, με την επωνυμία Κυπριακή Δημοκρατία και με τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, Αγγλία, Ελλάδα, Τουρκία.

Τον Ιανουάριο του 1950, η εκκλησία της Κύπρου, διοργάνωσε δημοψήφισμα με στόχο την απελευθέρωση και την ένωση με την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα υπήρξαν συντριπτικά. Το 95,7% των Κυπρίων, ψήφισαν υπέρ του αιτήματος αυτού. Το Λονδίνο όμως, απέρριψε το δημοψήφισμα παρόλο που η Βρετανία είχε υποσχεθεί ότι, θα παραχωρούσε την Κύπρο στην Ελλάδα, εάν οι Έλληνες συμμαχούσαν εναντίον του άξονα στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, πράγμα το οποίο και έπραξαν συμβάλλοντας ουσιαστικά στη νίκη των συμμάχων εναντίον του άξονα. Δυστυχώς όμως, οι Βρετανοί δεν κράτησαν την υπόσχεση τους, αναγκάζοντας τους ελληνοκύπριους να ξεσηκωθούν ζητώντας επιτακτικά την Ελευθερία τους και την ένωση με την Ελλάδα.

Ο αγώνας της ΕΟΚΑ γρήγορα αγκαλιάστηκε από το σύνολο του κυπριακού λαού. Άντρες, γυναίκες και παιδιά, ο καθένας όπως μπορούσε, άφηναν το στίγμα τους στον άνισο αυτόν αγώνα. Το πείσμα και η λαχτάρα τους για λευτεριά, τους όπλιζε με θάρρος και ορμή. Η μαθητιώσα δε νεολαία, υπήρξε πρωτοπόρα στον ασύμμετρο αυτό αγώνα, που ανάγκασε ακόμη και τους ίδιους Άγγλους στρατάρχες να ομολογήσουν ότι «Η ΕΟΚΑ στρατηγικά ήταν αήττητη».

Τα τέσσερα χρόνια του κυπριακού αγώνα δημιούργησαν το έπος της ΕΟΚΑ. Σύσσωμος ο κυπριακός λαός, έγραψε σελίδες απίστευτου ηρωισμού και αυτοθυσίας. Στην πορεία του αγώνα υπήρξαν εκατοντάδες νεκροί σε μάχες, δολιοφθορές και ενέδρες. Πολλοί αγωνιστές πότισαν με το αίμα τους το κυπριακό χώμα, όχι όμως ανώφελα. Στις 16 Αυγούστου 1960 εγκαθιδρύθηκε επίσημα η Κυπριακή Δημοκρατία σηματοδοτώντας μια καινούρια ιστορική περίοδο για την Κύπρο.

Η 1η Απριλίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για τον κυπριακό λαό, που πολέμησε σαν μια γροθιά, ακόμα και με τις πέτρες, ενάντια στον πάνοπλο αγγλικό στρατό, που πότισε με το αίμα του το δέντρο της λευτεριάς και της ανδρείας.

Φάρος και καθοδηγητής η θυσία των αγωνιστών μας στο βωμό της Ελευθερίας.

Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821

Τιμούμε και γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Την αναγέννηση του ελληνικού έθνους και την απαλλαγή του από την τυραννική τουρκική σκλαβιά. Η 25η Μαρτίου σηματοδότησε την απαρχή µμιας καινούριας πορείας για τους σκλαβωμένους Έλληνες, που κέρδισαν τη λευτεριά τους, ύστερα από µία τιτάνια απελευθερωτική πάλη, που κράτησε εφτά σχεδόν χρόνια και αποτέλεσε το ξέσπασα ενός λαού βασανισμένου και ταπεινωμένου για 400 δυσβάστακτα χρόνια.

Εκείνη την 25η Μαρτίου του 1821, μέσα από φοβερά αντίξοες συνθήκες, ο ελληνικός λαός υπό το εναρκτήριο έναυσμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού άρχιζε την επανάστασή του, με στόχο την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού, την απελευθέρωση και την οικοδόμηση ενός δικού του ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους. Στην Αλαμάνα, στο Χάνι της Γραβιάς, στο Μεσολόγγι και τον Ζάλογγο, στα Ψαρά, στα ∆Δερβενάκια, στο Μανιάκι και στην Ακρόπολη των Αθηνών οι ανυπότακτοι Έλληνες έγραψαν µε το αίμα και τη θυσία τους τη συνέχεια της Ελληνικής ιστορίας.

Τιμώντας την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας, δεν αρκεί µόνο, απλώς να αναφερόμαστε στα γεγονότα, αλλά επιβάλλεται να αντλούμε και τα σωστά µμηνύματα εκείνων των αγώνων και ταυτόχρονα να καταλήγουμε στα ουσιώδη και αναγκαία συμπεράσματα για τον δικό µας αγώνα. Το πρώτο µμήνυμα που µας δίνει το µμεγαλείο της 25ης Μαρτίου είναι η πίστη στις αθάνατες ελληνικές αξίες της Ελευθερίας και της Δικαιοσύνης για τις οποίες αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι ήρωές µας. Το δεύτερο µμήνυμα που στέλνουν σήμερα σε µας οι αγωνιστές της ελληνικής και της κυπριακής ελευθερίας είναι η αγωνιστικότητα και η πίστη στο δίκαιο του αγώνα. Αυτά είναι τα πιο σημαντικά µμηνύματα και διδάγματα που οφείλουμε να έχουμε κατά νου κι εμείς οι Έλληνες της Κύπρου, αν θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους του αντικατοχικού µας αγώνα.

Στοχεύουμε σε πραγματική ειρήνη και πραγματική ελευθερία. Ζητούμε µία Κύπρο Ευρωπαϊκή, µε κατοχυρωμένα τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ολόκληρου του λαού της, όπως τα έχουν και τα απολαμβάνουν όλοι οι άλλοι λαοί της Ενωμένης Ευρώπης. Θέλουμε την απαλλαγή της Κύπρου από τα κατοχικά στρατεύματα. Τον τερματισμό της κατοχής και των επεμβατικών δικαιωμάτων, τη διασφάλιση της επιστροφής των προσφύγων, την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και την κατοχύρωση των βασικών ελευθεριών, για όλους τους κατοίκους χωρίς καμιά διάκριση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕΜΑΖΙ ΜΑΣ

Location Χρυσάνθου Μυλωνά 7
2014 Στρόβολος, Κύπρος
Phone+(357) 22 499127
Phone+(357) 22 499156
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Skype http://skype.com/yourskypename

ΩΡΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δευτέρα8:30 π.μ. - 15:30 μ.μ.
Τρίτη8:30 π.μ. - 15:30 μ.μ.
Τετάρτη8:30 π.μ. - 15:30 μ.μ.
Πέμπτη8:30 π.μ. - 15:30 μ.μ.
Παρασκευή8:30 π.μ. - 15:30 μ.μ.
ΣάββατοΚΛΕΙΣΤΑ
ΚυριακήΚΛΕΙΣΤΑ

ΚΛΕΙΣΤΟ επίσης θα είναι το Γραφείο από τις 21/4 – 26/4