Επιθεώρηση ΠΕΠ και ΠΕΚ κατά το μήνα Ιούλιο

ΟΛΤΕΚ λαμβάνοντας: Η υπόψη ΤΗΝ μηδαμινή αποζημίωση που προσφέρεται στους Επιθεωρητές ΠΕΠ ΚΑΙ ΠΕΚ καλεί ΤΑ Μέλη Της Οπως ΜΗΝ συμμετέχουν ΣΤΑ ΠΙΟ Πάνω Προγράμματα κατά Το Μήνα Ιούλιο.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, θεωρούν απαράδεκτη την ενέργεια του Διευθυντή ΤΕΣΕΚ Πάφου να συγκαλέσει χθες Δευτέρα, ημέρα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, εξ αποστάσεως συνεδρία του Καθηγητικού Συλλόγου.

Οι Οργανώσεις μας, διαβεβαιώνουν τα μέλη τους ότι θα προβούν σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα σε περίοδο κανονικότητας, όπου όλοι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται κανονικά στα σχολεία τους.

Καλούμε συνεπώς τα μέλη μας, να μην αποδέχονται να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συνεδρίες αφού οι διαδικασίες σύγκλησης των Καθηγητικών Συλλόγων προνοούνται μέσα από τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Σχολείων.

Λευκωσία, 9 Ιουνίου 2020

Συνάντηση με ΥΠΠΑΝ 25 Μαΐου 2020

Στις 25 Μαΐου 2020 η γραμματεία της ΟΛΤΕΚ μαζί με την ΟΕΛΜΕΚ και τους οργανωμένους γονείς της μέσης εκπαίδευσης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας (ΥΠΠΑΝ).

Στην συνάντηση ο υπουργός εκδήλωσε την πρόθεση του να καταθέσει στη βουλή τροποποιήσεις στον νόμο που διέπει τις εξετάσεις τετραμήνων έτσι ώστε να βελτιωθεί ο θεσμός, βάσει και των εισηγήσεων των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των οργανωμένων γονιών. Βασικές αλλαγές είναι η μεταφορά των εξετάσεων εντός Ιανουαρίου και κατά τη διεξαγωγή τους να μην γίνονται παράλληλα και μαθήματα.

Επίσης ο υπουργός μας ενημέρωσε ότι διερευνάται το ενδεχόμενο διαφοροποίησης του ωραρίου λειτουργίας των σχολείων έτσι ώστε να μεταφερθεί η ώρα έναρξης των μαθημάτων μεταγενέστερα. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ζήτησαν χρόνο για να καταθέσουν τις απόψεις τους, αφού τους δοθούν και από το υπουργείο περισσότερα στοιχεία για την σκοπιμότητα της αλλαγής αυτής.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ζήτησαν από τον υπουργό να τερματιστούν το συντομότερο τα εξ αποστάσεως μαθήματα των Α και Β τάξεων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών έτσι ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι Παγκύπριες εξετάσεις. Ο υπουργός μας ανάφερε ότι θα το μελετήσει το θέμα άλλα αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία σχετική αλλαγή.

Ανακοίνωση της Ο.Λ.Τ.Ε.Κ μετά την πρώτη μέρα επανεκκίνησης των μαθημάτων στις Τεχνικές Σχολές της Κύπρου

Η Γραμματεία της Ο.Λ.Τ.Ε.Κ.,σε συνεδρίασή της μετά την πρώτη μέρα της επιστροφής των μαθητών στις Τεχνικές Σχολές όπου φοιτούν, προέβη σε αποτίμηση της κατάστασης.

Η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των Τεχνικών Σχολών,πάρα τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες όλων μας, κύλησε ομαλά, λόγω της σκληρής δουλειάς που προηγήθηκε από τις διευθύνσεις των σχολείων, τους προγραμματιστές, αλλά και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς.

Η προσέλευση των μαθητών ήταν καθολική και οι λιγοστές απουσίες σχετίζονταν με τα μέτρα προστασίας, βάση του πρωτοκόλλου υγιεινής.Τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν με προσοχή τόσο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς όσο και από το υπόλοιπο προσωπικό των σχολών και δεν παρατηρήθηκε κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε αναφορικά με την εξαγγελία από το ΥΠΠΑΝ της απόφασης για παράλληλη διδασκαλία στην τάξη με εξ αποστάσεως διδασκαλία για τους μαθητές που βρίσκονται στο σπίτι, η Ο.Λ.Τ.Ε.Κ. θεωρεί ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό, αλλά να εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια κάθε εκπαιδευτικού εκεί και όπου αυτός το κρίνει σκόπιμο να το κάνει και αν βέβαια υπάρχει η υποστηρικτική τεχνολογία για να το πραγματοποιήσει, στην αίθουσα όπου διδάσκει.

Η Ο.Λ.Τ.Ε.Κ. θέλει να διαβεβαιώσει τους μαθητές, τους γονείς και όλη την Κυπριακή κοινωνία, ότι οι λειτουργοί της Τεχνικής Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά, υπερβάλλοντας εαυτόν, αφού έχουν χρέος, ηθική και εθνική υποχρέωση να προσφέρουν το άπαν των δυνάμεων και των γνώσεών τους σε όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως, κατά τις κρίσιμες αυτές στιγμές που περνά ο τόπος μας.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων την Τετάρτη 6 Μάιου 2020.

«Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα η ΟΛΤΕΚ θέλει να αναφέρει τα εξής: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας ενημέρωσε ότι είναι απόφαση της Κυβέρνησης όπως επαναλειτουργήσουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης την Πέμπτη 21 Μαΐου πλην της Γ τάξης τεχνικών Σχολών και Λυκείων οι οποίες θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2020.

Η Γραμματεία της ΟΛΤΕΚ, σε συνεδρίασή της συζήτησε τις κυβερνητικές αποφάσεις και θέλοντας να συνδράμει στη διαχείριση των επιπτώσεων που προκύπτουν από την πανδημία του κοροναϊου, θα συμβάλει στην προσπάθεια για την επιτυχή επαναλειτουργία των Τεχνικών Σχολών κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αφού αυτό είναι προς το συμφέρον του Δημόσιου Σχολείου αλλά και της κυπριακής κοινωνίας γενικότερα.

Η ΟΛΤΕΚ, τέλος, θεωρεί ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι η κατά γράμμα εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούν την επαναλειτουργία των σχολείων μας είναι απολύτως απαραίτητη ώστε να προστατευθούν οι μαθητές , οι εκπαιδευτικοί και το υπόλοιπο προσωπικό των σχολείων μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕΜΑΖΙ ΜΑΣ

Location Χρυσάνθου Μυλωνά 7
2014 Στρόβολος, Κύπρος
Phone+(357) 22 499127
Phone+(357) 22 499156
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Skype http://skype.com/yourskypename

ΩΡΕΣΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δευτέρα8:00πμ - 14:00μμ
Τρίτη8:00πμ - 14:00μμ
Τετάρτη8:00πμ - 14:00μμ
Πέμπτη8:00πμ - 14:00μμ
Παρασκευή8:00πμ - 14:00μμ
ΣάββατοΚΛΕΙΣΤΑ
ΚυριακήΚΛΕΙΣΤΑ